fbpx

Vocatum Kynsilehdon vuoden 2017 jäseneksi valittiin Helinä ja Ilkka Hyväri

Vocatum on valinnut vuodesta 2010 lähtien Vuoden jäsenen. Vuoden jäseneksi valitaan henkilö, joka on käynyt aktiivisesti harjoittelemassa, luonut positiivista ilmapiiriä kanssatreenaajien keskuudessa sekä edistänyt Vocatumin positiivista imagoa. Tänä vuonna Kynsilehdon salilla valinta osui Helinä ja Ilkka Hyväriin.

Tapaamme sovitusti Helinän ja Ilkan kanssa Vocatum Kynsilehdon aulassa. Heillä aamupäivän kuntosalitreenit ovat vaihtuneet kahvikuppiin ja saman pöydän ääreen ovat löytäneet myös muut kanssatreenaajat. Koen jopa hieman epämukavaksi keskeyttää tämän iloisen joukon keskustelut. Onneksi hymy tässä pöydässä ei laannu ja minut toivotetaan tervetulleeksi liittymään osaksi tähän keskusteluun. Kanssatreenaajia ja henkilökuntaa liikkuu ajoittain ohitse ja kaikkia tervehditään ja jututetaan ilolla. Mietin mielessäni, kuinka hyvä ilmapiiri täällä onkaan. Ajatusten palatessa kyselen pariskunnalta, miltä nyt tuntuu.

”Aina kun on treenin tehnyt, niin hyvältä tuntuu. Tämä on minulle todellinen yllätys, sillä en ole itseäni ikinä mieltänyt kuntosali-ihmiseksi – mutta täällä on niin mukavaa”, naurahtaa Helinä Ilkan myötäillessä vieressä vaimonsa sanoja. Helinällä ja Ilkalla ei ole ollut kokemusta kuntosaliharjoittelusta ennen. He aloittivat harrastuksensa noin kaksi vuotta sitten liittymällä Vocatumille ja käyvät nykyään säännöllisesti toteuttamassa lihasvoimaharjoittelua. He korostavat, että näin eläkepäivinä säännöllinen liikuntaharrastus rytmittää viikkoa ja antaa ryhtiä päivään.

Nykyään kuntosaliharjoittelu on muodostunut merkitykselliseksi osaksi arkea. Helinä kuuli siskoltaan paikasta ja muutaman vuoden odottelun jälkeen Helinä ja Ilkka päättivät lähteä kokeilemaan – ja nykyään sitä myös kaipaa osana omaa liikuntapiirakkaa. He kokevatkin, että lenkkeilyn ohelle kuntosaliharjoittelu on ottanut paikkansa tukemaan monipuolisempaa kuntoilua. ”Näin aloittelijan näkökulmasta kuntotestit ja harjoitusohjelma ovat tärkeitä. Lisäksi se, että 3kk välein tavataan ohjaajan kanssa uudestaan, lisää mielekkyyttä harjoitteluun ja antaa uutta puhtia. Ilman ohjausta en olisi tiennyt miten noita laitteita käytetään. Tämä on tavallisten ihmisten kuntosali, eikä tarvitse pelätä, kehtaako kysyä neuvoa”, kertoo Helinä. Ilkka kokee, että motivoivaa on myös huomata, kuinka harjoitteissa kehittyy.

Ilkka nostaa esille, että varsinkin ikääntyessä muutokset lihasvoimassa vaikuttavat liikkumiseen ja tasapainoon ja näin suoraan päivittäisiin toimintoihin. Tätä tukee säännöllisen lihasvoimaharjoittelun hyödyt, joiden saavuttaminen vaatii yksinkertaisesti voimaharjoittelua! Hän lisää, että kuntosaliharrastus ulottuu myös fyysisten rajojen yli: Työmaailmasta poisjäänti on luonnollisesti vähentänyt sosiaalista kanssakäymistä ja täällä on mukava ”höpötellä” kanssatreenaajille salin puolella, pukuhuoneessa tai treenin jälkeen kahvikupposen äärellä.

Aamupäivän kahvit ovat vaihtuneet jo iltapäivän teelle kuin huomaamatta. Puhetta ja naurunremakkaa riittäisi vielä vaikka kuinka pitkälle. Harjoittelun jälkeen on hyvä syödä. Potut pian kiehuvat. Nyt on parempi lähteä tankkaamaan.

Antero

Vocatum Kynsilehto

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

    Tietosuojaseloste

    Lue myös