fbpx

Vocatum historian ensimmäiseen kolmoisvoittoon Let’s Move For a Better World haasteessa

Vocatumilaiset ovat taistelleet tänä vuonna historian ensimmäiseen kolmoisvoittoon Let’s Move For a Better World haasteessa. Haasteen tarkoituksena on luoda tietoisuutta maailmanlaajuisesta lasten- ja nuorten liikalihavuusongelmasta. Haasteeseen osallistuu vuosittain jatkuvasti kasvava määrä ihmisiä, onhan asia erittäin tärkeä ja meillä aikuisilla on todella suuri vastuu näyttää esimerkkiä omalla aktiivisella toiminnalla.

Haasteessa ensimmäiselle sijalle taisteli Vocatum Kynsilehto, jo kolmannen kerran peräjälkeen. Vocatum Pirkkala on joka vuosi parantanut sijoitustaan, sijoittuen tänä vuonna haasteessa jo toiseksi. Vuonna 2016 Pirkkala oli sijalla 7 ja vuonna 2017 sijalla 3, parannusta on tullut joka vuosi. Vocatum Kempele palasi tänä vuonna yhden vuoden tauon jälkeen takaisin mitalikantaan sijoittuen kolmanneksi. Viime vuonna Kempele valahti  sijalle 5, mutta tänä vuonna he olivat hereillä ja aloittivat voimakkaan taistelun kolmossijasta ensimmäisen viikonlopun aikana, jolloin haastetta oli vielä kaksi viikkoa jäljellä. Tuolloin kolmospaikalla oli vielä LadyLine Rovaniemi, mutta Kempeleläisten hurja loppukiri oli todella mykistävä ja he taistelivat itsensä historiansa kovimpiin pisteisiin, ihan Vocatum Pirkkalan kantaan.

-Kempeleen voimakas loppukiri patisti meidät tekemään töitä uusien osallistujien värväämiseksi. Luotimme kuitenkin koko ajan, että vahva pohjatyö on meille hyvä tuki kamppailussa. Asiakkaamme olivat kyllä ihan loistavia ja oli ihana huomata miten he olivat aktiivisesti mukana, Pirkkalan kuntosaliohjaaja Annu kiittelee asiakkaden panosta haasteessa.

Väliaikatiedot toivat energiaa

Kempeleläiset olivat siis ensimmäisen viikon jälkeen LadyLine Rovaniemeä jäljessä jo lähes 40,000 pistettä. Ennen ensimmäisen viikon täyttymistä he saivat kuulla, että Vocatumilla olisi mahdollisuus historialliseen kolmoisvoittoon tänä vuonna.

-Innostuimme suunnattomasti siitä, että voisimme päästä kolmoisvoittoon tänä vuonna. Se ajatus tuntui todella kiehtovalta, joten otimme rehellisesti kaikki mahdolliset keinot käyttöön, se kannatti. Oli mukava lähteä pääsiäisen viettoon kun olimme saaneet 100,000 pisteen kaulan nelossijaan. Ja päästiimpä aika lähelle Pirkkalaakin, Kempeleen kuntosalivastaava Jaana kertoo innoissaan.

Kynsilehdon ylivoima on ollut mykistävää ensimmäisestä osallistumisvuodesta alkaen. He ovat kaikille haasteessa mukana olijoille esikuva ja heidän tekemisensä herättää kaikissa osallistujissa suurta kunnioitusta. Haastetta koordinoi Kynsilehdossa jo toista vuotta peräjälkeen Ella Takkula. Kumpanakin vuonna Kynsilehto on ylittänyt 1,000,000 pisteen rajan, saaden extrapalkintoja haasteen järjestäjältä. Luonnollisesti Ella on innoissaan haasteen ykkössijasta.

-On kyllä todella mahtavat fiilikset, että saatiin pitää mestaruuspokaali edelleen täällä. Todella hyvin on koko sali ollut mukana haasteessa, niin asiakkaat kuin henkilökuntakin, Ella iloitsee ja kiittelee osallistujia kolmen viikon rypistyksestä.

Pohjoismaiset toimijat kiinnostuivat Vocatumista

Vocatumin suuret pisteet ja osallistujamäärät herättivät kiinnostusta Norjassa asti. Norjassa olevat toimijat tiedustelivat Suomen Technogymin maajohtajalta, että miten ihmeessä Vocatum on saanut Suomessa lähes 600 osallistujaa mukaan ja he keräävät pisteitä ihan älyttömästi. Tähän hän oli vastannut, että kannattaa mennä katsomaan ja ottamaan oppia Vocatumin toiminnasta. Norjassa ja Ruotsissa kuntokeskusten käyttäjämäärät ovat moninkertaiset Suomen määriin verrattuna.

Vocatumin toimitusjohtajaa tämä viesti lämmittää suuresti, koska ensimmäistä Vocatumia perustettaessa, oppia on haettu nimenomaan muista pohjoismaista ja Etelä-Euroopasta.

-Ompa mahtava kuulla, että he ovat meistä kiinnostuneita. Ilman muuta otamme heidät vastaan ja avaamme toimintaamme, Jukka-Pekka Kolmonen sanoo, toivottaen Norjalaiset tervetulleeksi Vocatumille.

Mikä on Vocatumin menestyksen salaisuus?

Vocatumin menestyminen haasteessa on ollut kovaa, koska voitto on tullut joka vuosi, kun haasteeseen on osallistuttu. Koskaan aiemmin ei ole kuitenkaan tullut edes kaksoisvoittoa, mutta nyt Vocatumit sijoittuivat kärkeen kuntokeskusten koon mukaisesti. Jukka-Pekka kertoo miten menestys on tehty.

-Minun mielestä tämä on täysin meidän asiakkaiden ansiota. Tämä kertoo mielestäni siitä, että tavalliset ihmiset pystyvät uskomattomiin suorituksiin, kun he päättävät alkaa tekemään jotain yhdessä. Kun asiakas tulee meille jäseneksi, opetamme hänet kuntoilemaan ja hän alkaa pitämään huolta omasta kunnostaan. Meillä on käynyt onni, että meille tulee asiakkaiksi sellaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita aloittamaan kuntoilemisen ja sitoutumaan siihen. He ymmärtävät, että säännöllinen harjoittelu tuottaa tuloksen, “pikavoittoja” ei olemassa. Ei tämä ole mitään muuta kuin systemaattista tekemistä ja osoittaa todella sen, että liikunta on kaikkia varten. Käytämme tekniikkaa apuna, jotta ihminen näkee tulokset pitkältä ajalta ja voi näin sitoutua omaan hyvinvointiin, Jukka-Pekka vastaa kysymykseen.

Koska olemme keskittyneet omaan tekemiseemme, emme luonnollisesti tiedä kovinkaan tarkasti, että miten toimintamme poikkeaa muista kuntokeskuksista, joten kysyin asiasta Technogymin myyntiedustaja Tommi Mäkiseltä. Hän kiertää eri kuntokeskuksissa ja näkee erot toimijoiden tekemisissä.

-Vocatumin menestyksen takana on koko tiimin sitoutuminen samaan tavoitteeseen ja usko teknologisten työkalujen käyttöön muun perinteisen kuntokeskustoiminnan tukena. Te panostatte asiakkaiden auttamiseen suurella sydämellä, hän kiteyttää ja on silminnähden innostunut siitä miten Vocatum käyttää heidän tarjoamiaan palveluita tukena omassa työssään.

Kun tulee kuntoilemaan Vocatumille, pääsee mukaan voittajien joukkoon. Kuten jutussa kävi ilmi, voit tulla juuri siinä kunnossa missä olet me autamme Sinua kuntoilemaan menestyksekkäästi.

Haasteen järjestää maailman johtava kuntosalilaitevalmistaja Technogym, johon voi osallistua heidän nykyaikaisimpia kuntosalilaitteita käyttävät kuntokeskukset. Haasteessa kerätään MOVE -pisteitä, joka on heidän oma mittayksikkönsä ja mittausten tulokset perustuvat METS arvoihin. Tämän mittaustavan tarkoituksena on saada kaikkien aktiivisuus samalle tasolle, jolloin tavallinen ihminen voi saada omat vertailutuloksensa samalla viivalle huippu-urheilijan kanssa. Tärkeintä on tuottaa liikettä omalla keholla, mitä enemmän liikettä, sitä enemmän pisteitä.

@Vocatum uutiset
Jyrki Kolmonen

 

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

    Tietosuojaseloste

    Lue myös