fbpx

Sini taisteli joulukuussa omat ennätykset saadaakseen VocaRun haasteessa vaadittavat kilometrit täyteen

Sini astelee totutun aktiivisesti Vocatumin yläkertaan hakemaan ansaitun diplominsa VocaRunin suorittamisesta. Tämä aktiivinen nainen on juuri tullut töistä, joka kuvastaa sitä, että hänellä on arjessa paljon asioita mitkä vaativat paljon energiaa. Sitä hän on saanut mm. tämän haasteen suorittamisesta. “Haasteen ansiosta aktiivisuuteni  jaksaa arjessa on paljon parempi”, Sini kertoo haasteen positiivisista vaikutuksista.

Hän kirjoitti viime keväänä ylioppilaaksi jolloin oli paljon asioita yhtäaikaa ja lisäksi VocaRun oli alkanut alkuvuodesta. “Juokseminen antoi lukemiseen sopivan hengähdystauon ja sain muuta ajateltavaa koulun lisäksi”, Sini kertoo haasteen hyvistä puolista viime keväältä.

Haasteessa pystyi seuraamaan jatkuvasti miten muilla haasteeseen osallistuneilla alkoi kertymään kilometrejä. Haasteen saavuttaneet kertoivat, että toisten etenemisen seuranta motivoi myös itseä tavoittelemaan kilometrimäärän saavuttamista joka oli matka Oulusta Helsinkiin. Matkan pituudeksi mitattiin 607 kilometriä. “Vaikka muiden kanssa ei haasteen aikana juteltu, mutta se lisäsi yhteenkuuluvuuden tunnetta toisten haasteeseen osallistuneiden kanssa”, Sini kertoo.

Hänelle haasteesta oli myös selkeää hyötyä siihen, että hän sai parannettua puolimaratonin aikaa haasteen seurauksena. Puolikkaan aika parani muutamien minuttien verran haasteen johdosta. Kuten monet ovat sanoneet järjestämistämme haasteista, että niistä saa hyvää apua ison tavoitteen saavuttamisessa. Niin myös Sini koki, että haaste auttoi parantamaan juoksemisen kehittymistä kokonaisuudessa.

“Tavoitteeni on parantaa puolimaratonin aikaa vielä selkeästi ja seuraava tavoitteeni on päästä alle kahden tunnin aikaan”, hän kertoo nyt. Lisäksi Sini ei epäröi hetkeäkään vastata kysymykseen, että aikooko hän osallistua VocaRun haasteeseen myös tänä vuonna. Sen hän koki niin mielenkiintoiseksi, että haasteeseen osallistuminen on hänelle selviö.

Ensimmäinen VocaRun haaste päättyi 31.12.2016 ja joulukuun alkaessa Sinillä oli haasteesta jäljellä yli 100 kilometriä. Hänellä oli jäänyt haasteen suorittaminen loppuun melkolailla viime metreille, mutta niinkuin sanonta kuuluu, että “ilman deadlineja mikään ei valmistu” kävi tässäkin toteen. “Olen kuitenkin sellainen, että jos päätän johonkin lähteä niin vien sen kyllä varmasti loppuun”, hän kertoo mistä sai rutistettua viimeiset metrit haasteeseen.

Tavoitteen saavuttaminen voi tuntua todella hyvältä jos sen saavuttamiseen joutuu hieman pinnistellä. Sinikin kertoo, että viimeisellä lenkillä hän ajatteli “jes, sainpahan haasteen maaliin” kun 13 kilometrin lenkki oli takana ja haastetta jäljellä enää 2 päivää. Mywellness järjestelmä johon tiedot kirjataan harjoituksista, ilmoitti joulukuussa, että hän teki oman kuukausittaisen ennätyksen juostuissa kilometreissä.

Lopuksi Sini vielä tsemppaa kaikkia muitakin osallistumaan haasteeseen, koska se motivoi pitämään kunnosta huolta. “Vaikka ei suorittaisikaan haastetta loppuun niin se on aika siisti nähdä, että on juossut vaikka 200 kilometriä. Jokainen juostu kilometri nostaa kuitenkin kuntoasi sekä kestävyyttäsi”, hän kannustaa muitakin osallistumaan.

@Vocatum uutiset
Jyrki Kolmonen

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

    Tietosuojaseloste

    Lue myös