fbpx

"KUN TULIN VOCATUMILLE, KÄSITYKSENI KUNTOSALISTA MUUTTUI"

Raimo Näsi ja Pauliina Kytölinna

Raimo Näsiltä katosi selkäkivut jo ensimmäisen neljän kuukauden aikana, kun hänelle tehtiin Vocatumilla oikeanlainen harjoitteluohjelma

Pauliina Kytölinna toimii Vocatumilla personal trainerina ja hänellä on pohjalla fysioterapeutin koulutus. Hän kokee, että koulutuksesta on merkittävää hyötyä, kun tehdään harjoittelua erilaisten vaivojen ennaltaehkäisemiseksi. Tässä artikkelissa käydään läpi sitä, miten Raimo Näsi on kokenut oikeanlaisten ohjelmien tärkeyden, jonka avulla hänen selkäkipunsa ovat hävinneet kokonaan ja vaikeat olkapäävaivat ovat helpottaneet hämmästyttävästi. 

 

-Meille tulee monia ihmisiä, joille sisällytetään kuntosaliohjelmaan erilaisia kuntouttavia liikkeitä mukaan, kuten ihan fysioterapiassa muutoinkin tehtäisiin, Pauliina kertoo menetelmistään. 

 

Näsi on tästä hyvä esimerkki ja hänelle hyöty on ollut merkittävä kunnon kohoamisen lisänä.

 

-Vajaa neljä kuukautta nyt on mennyt ja olen huomannut, että selkä on kunnossa, olkapäät ovat paljon paremmat, voimaa on tullut lisää ja lisäksi on tullut lihaksiakin, Näsi aloittaa. 

 

Monille pelkona kuntosaliharjoitteluun on, että itsenäisesti lähdettäessä harjoittelemaan rikkoisi paikat, vaikka tavoite olisikin päinvastainen. Näin usein käykin, mikäli harjoittelemaan lähtee itsenäisesti. Näsi innostuu silminnähden, kun hän alkaa kertomaan ohjauksesta saamastaan hyödystä. 

 

-Jos olisin yksin tullu tänne ja ei olisi tehty mitään ohjelmaa ja olisin itse alkanut tekemään, todennäköisesti olisi tullut kipeämmäksi paikat. Kun tehtiin minun vammojeni ja vaivojen mukaan ohjelmat, niin kehitys on positiivista, hän kertoo. 

 

Mieli kuntosaleista muuttui, kun tulin Vocatumille 

 

Useille kuntosaleista on negatiiviset mielikuvat mm. television kautta tai kuntosalien stereotypioiden vuoksiRaimo kokee, että hän ei olisi koskaan yksin aloittanut harjoittelua, mikäli ei olisi tullut käymään Vocatumilla. 

 

-Minulla on ollut hieman negatiiviset mielipiteet kuntosaleista ja ne ei todellakaan ole tuntunut omalta jutulta, mutta nyt on mieli muuttunut. On hyvä, että tulin tänne tekemäänvire on oikeasti ihan eri kuin tulin tänne, hän kertoo innostuneesti. 

 

Me teemme tätä hommaa suurella sydämellä 

 

Kuntosaliohjauksessa ehkä tärkein asia on se, että halutaan auttaa asiakkaita sydämestä. Fysioterapeutti Pauliina Kytölinna on tehnyt nyt reilut kaksi vuotta Vocatumilla personal trainerin työtä ja innostuu kertomaan Vocatumin työilmapiiristä. 

 

 

-Meillä on huikea tiimi täällä tekemässä tätä työtä, kaikki tekee suurella sydämellä ja tunteella tätä hommaa ja tykkää työstään niin siinä ilmapiirissä on mukava työskennellä, hän kertoo silminnähden tarkoittaen täsmälleen sitä mitä sanoo.