fbpx

Olen laihtunut kaikkinensa 54 kiloa, yli 16 kiloa tippui reilussa puolessa vuodessa, jolloin aloin kuntosalilla käymään.

Olen nuorempana käynyt kuntosalilla ja pidin siitä todella paljon. Kun painoa tuli vuosien varrella lisää, jäi kuntosali liikuntaharrastuksista pois. 2016 lokakuussa minulle tehtiin mahalaukun ohitusleikkaus ja päätin, että heti kun olen parantunut leikkauksesta, aloitan kuntosalilla käynnin uudestaan. Tammikuussa 2017 aloitin kuntosaliharjoittelun Kynsilehdon Vocatumilla. Tiesin, että kuntosaliharjoittelu olisi minulle sopiva liikuntamuoto, koska laihtumisen myötä ongelmana on monesti myös lihasmassan katoaminen.  Kuntosaliharjoittelu on myös siitä hyvä, että sinne voi mennä, satoi taikka paistoi. Huono sää tai talvella liukkaat tiet eivät ole esteenä harrastaa liikuntaa ympäri vuoden, kun teet sen sisätiloissa.

Odotin että se olisi tylsää koska teet samaa ohjelmaa joka kerta, mutta Vocatumilla olemme personal trainerin kanssa muuttaneet minun ohjelmaa kolmen kuukauden välein niin, että ohjelmaan ei ehdi kyllästyä. Olen myös itse Wellness-ohjelman kautta muuttanut ohjelmaani; lisännyt harjoitteita ohjelmaan sekä muuttanut laitteiden painoja yms.

Saan säännöllistä liikuntaa, kun ei ole tekosyitä miksi ei voisi salille lähteä. Kropan kiinteytys, lihasmassan ylläpito ja liikunta laihtumisen tukena ovat olleet tärkeimmät asiat mistä olen hyötynyt kuntosaliharjoittelussa. Wellness-ohjelmalla ja säännöllisillä personal trainerin tapaamisilla olen pystynyt seuraamaan, kuinka kuntoni on kohentunut ja paino on tippunut. Olen laihtunut kaikkinensa 54 kiloa, yli 16 kiloa on tippunut tammikuusta, jolloin aloin kuntosalilla käymään. Kuntosali on myös minun ja mieheni yhteinen harrastus. Vertailemme toistemme tuloksia, kannustamme toisiamme ja kilpailemme leikkimielisesti eri laitteiden tuloksilla.

Kuntosaliharjoittelussa ei ole maalia tai loppua. Aina voi parantaa tuloksia, tehdä paremmin tai muuttaa ohjelmaa. Voin seurata edistymistäni Wellness-ohjelmalla ja se myös kannustaa parantamaan tulostani. Muokkaan omaa ohjelmaani noin kuukauden välein. Lisään vastusta, painoja tai kestoa harjoituksissa, jos huomaan, että ohjelma alkaa tuntua jo liian helpolta. Seuraat siis jatkuvasti edistymistäsi myös harjoittelun aikana. Esimerkiksi vatsalihaslaitteessa (corecrunch) minulla on 10kg enemmän vastusta nyt mitä tammikuussa.

Valitsimme mieheni kanssa Vocatumin, koska sieltä sai personal trainerin avuksi, jonka kanssa teimme kummallekin kuntosaliohjelman. Emme olisi sitä itse osanneet tehdä. Myöskin kuntotestit ja kehonkoostumusmittaukset olivat hyvä tehdä, niin voi seurata omaa edistymistä aina puolen vuoden välein. Lisäksi kuntosaliohjelmaa on helppo muokata personal trainerin kanssa, kun hän osaa neuvoa minulle ja miehelleni sopivat laitteet neuvoen samalla niiden käytössä. Myöskin Wellness-ohjelmalla voit seurata omaa harjoitteluasi, muokata ohjelmaasi ja se myös kannustaa liikkumaan. Jos olisimme ottaneet jostain muualta kuntosalikortin ilman mitään näitä ”apuja”, niin uskon että olisi harjoittelu loppunut jo ensimmäisen kuukauden jälkeen.

Jos olet ihan uusi kuntosaliharjoittelun suhteen, niin suosittelen, että panostat kuntosaliin ja sen palveluihin enemmän. Toiminta, jossa saat tukea ja apua personal trainerilta, yksilöllisen ohjelman laatimisen ja ohjauksen sekä ajatuksen, että pystyt itse seuraamaan harjoitteluasi, on ainakin minua kannustanut liikkumaan ja antaen positiivista palautetta harjoittelun aikana.

Janita Junttila, 33 vuotta

Vocatumin poikkeuksellisen kattavaan jäsenyyteen kuuluu

 • Kunnon alkukartoitus ja personal trainerin haastattelu
 • Personal trainerin laatima juuri Sinulle suunniteltu harjoitteluohjelma
 • Kuntosaliohjelman opastustapaaminen personal trainerin johdolla
 • Kuntotestaukset 6 kuukauden välein
 • Tsekkaus tapaaminen personal trainerin kanssa 3 kuukauden välein
 • Opastavat kuntosalilaitteet
 • Moderni treeniympäristö- ja välineet
 • Vapaa kuntosalin käyttö joka päivä klo 5-23
 • Personal trainereiden vastaanotot ma-to klo 8-21 ja pe klo 8-18
 • Henkilökohtainen Mywellness -avain ja -palvelu
 • Siisti ja kodikas harjoitteluympäristö
 • Ei pitkää sitoutumista, kuukauden irtisanomisajalla

Tämä kaikki vain 49 € kuukaudessa, alussa kertaluonteisesti liittymismaksu 40 € sekä Mywellness -avain 20 €.

LIITY JÄSENEKSI!

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

  Tietosuojaseloste

  Lue myös