fbpx

Ninalle yövuorot eivät olleet esteenä hyvinvoinnin rakentamisessa, lue mitä muita hyötyjä kuntosali on hänelle tuonut

Kuntosali_Oulu_Pirkkala_Vocatum_Liikuntakeskus

Nina treenaa polven tasapainoittavia lihaksia tasapainotyynyn päällä

 

Nina on juuri treenaamassa kuntosalilla kun menen jututtamaan häntä. Ninasta huomaa, että hän onnellinen ja hänen elekielensä loistaa tavalla joka saa ympärillä olevat ihmiset iloiseksi. Se energiamäärä ja elämänilo ovat palanneet tämän ilopillerin kasvoille viimeisen kahden vuoden aikana. “Kaikki tämä on sen ansiota,  että tulin tänne lokakuussa 2014”, Nina sanoo.

“osaisitteko tehdä asialle jotain?”

Nina työskentelee perushoitajana Oulun kaupungin sairaalassa ja niin kuin hoitajilla helposti saattaa käydä, että keskitytään toisten auttamiseen oman hyvinvoinnin kustannuksella. Näin kävi myös Ninalle, mutta lisäksi hänellä rikkoutui tapaturmaisesti polvinivelen kierukka mikä alkoi haittamaan normaalia arkea merkittävästi.

Syksyllä 2014 jo postilaatikolle meneminen tuotti tuskaa polvessa ja siellä alkoi tapahtumaan merkittävää turvotusta. Polvessa ollut kipu ja tuska olivat sietämättömiä, joten Nina joutui turvautumaan valtaviin lääkeannoksiin kivun sietämiseksi. Hänelle normaali päiväannos oli tuolloin kaksi kappaletta Panadol Extend 665 mg kipulääkettä kolme kertaa päivässä, Burana 600 mg kolme kertaa päivässä ja yöksi Panacod helpottamaan yökipua ja nukkumista.

“Ei yövuorot ole minulle mikään ongelma”

Nina tekee pääsääntöisesti yövuoroja ja ne aiheuttivat pitkään miettimistä, miten siihen saisi sovitettua myös fyysisen harjoittelun. Vuosien jälkeen ne ovat kuitenkin alkaneet rytmittämään päivät mukavasti. “Minulla on ihan selkeät rytmitykset yövuoron jälkeen. Herään kahden aikaan ja aloitan aamutoimet. Aika usein käyn täällä, ruokakaupassa ja muilla asioilla. Teen siis ihan normaaleita asioita. Ei yövuorot ole minulle mikään ongelma”, hän kertoo rytmityksestä.

Elokuussa 2014 kun Nina makasi kotona sohvallaan ja mietti kipeää polveaan, koska postilaatikolla käyminen tuotti jo tuskaa. Silloin hän pystyi kävelemään yhtäjaksoisesti pysähtymättä 150 metriä. Nämä asiat saivat Ninan miettimään, että “voin loppuelämän märehtiä kivun kanssa tai minun on otettava itseäni niskasta kiinni ja tehtävä asialle jotain.  Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tulin Vocatumille”, hän kertoo.

Nina tuli Vocatumin vastaanottoon ja siellä oli vastassa personal trainerimme Sanna Mikkolla. Nina kertoi Sannalle miksi hän tuli ja kysyi, että “osaisitteko tehdä asialle jotain?”. Sanna sai vakuuteltua asian sillä tavalla, että tilanne ei ole mitenkään lopullinen vaan asialle voidaan tehdä paljonkin ja niin Nina alkoi töihin Sannan avustuksella. Tulokset ovat nyt nähtävissä.

Polvessa Ninalla on nivelrikko mikä ei itsessään parane, mutta hän on tehnyt asialle itse sen minkä voi. Liikunta ja ennen kaikkea kuntosaliharjoittelu ovat sellaisia mitkä auttavat polvinivelen liikkuvuuden ylläpitämisessä sekä pitävät polven luonnollista elinvoimaisuutta yllä. Tulokset mitä kahdessa vuodessa on tapahtunut, ovat erittäin rohkaisevia. Ninan pitää syödä nykyisin alle kolmannes lääkkeitä siitä määrästä mitä se oli kaksi vuotta sitten.

@Vocatum uutiset
Jyrki Kolmonen

 

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

    Tietosuojaseloste

    Lue myös