fbpx

Liikunnasta apua fyysiseen lähihoitajan työhön

Iloiset kasvot tulevat vastaan kahvion aulassa. Greetta Knuuttila odottelee poikaystäväänsä Aleksia, jonka treenit venyvät kuulemma aina mahdottoman pitkiksi kun hän ei malttaisi lopettaa. Tämä pariskunta aloitti Vocatumilla viime syksynä ja ovat olleet tuttu näky kuntosalilla sen jälkeen. Molempien kehitystä on ollut ilo seurata ja tuloksia on tullut silmin nähden. Greetta pudotti painoa kuuden kuukauden aikana 12 kilogrammaa ja rasvaprosentti tippui 7%:lla.

Säännöllisillä tapaamisilla ja kuntotesteillä on ollut iso merkitys motivaation ylläpitämisessä. Kun näkee omaa kehitystä konkreettisesti, saa lisää virtaa jatkaa eteenpäin ja liikunnasta tulee pikkuhiljaa osa arkea. Muutokset eivät toki tule automaattisesti vaan siihen tarvitaan työtä, itsensä ylittämistä ja oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä.

Annan Greetan kertoa oman tarinansa :

“Olen Greetta, 23-vuotias lähihoitaja Oulusta. Harrastuksiini kuuluu monenlaista aina taiteesta matkusteluun, mutta liikunnasta minulla ei ollut paljoakaan kokemusta ennen kuin uskaltauduin kokeilemaan Vocatumia viime kesänä.

Aikaisemmat kuntosalilla käyntini olivat olleet lähinnä pelkästään kuntopyöräilyä, koska en tiennyt mistä aloittaa tai miten rakentaa järkevä kuntosaliohjelma. Vocatumilla aloittaminen oli kuitenkin helppoa ja mutkatonta, koska heti alkuun sain hyvän yksilöllisen ohjeistuksen, jonka avulla oli hyvä lähteä rakentamaan liikuntaa osaksi elämäntapaani.

Kuntosalilla treenaamisesta on tullut minulle tärkeä harrastus, ja sitä kautta olen myös innostunut juoksemisesta ja joogasta. Pidän kuntosaliharjoittelun monipuolisuudesta ja siitä kuinka pääsen jatkuvasti oppimaan uutta, sekä haastamaan itseäni.

On ollut todella motivoivaa seurata omaa kehitystä, sekä huomata kuinka hyvä vaikutus liikunnalla on ollut terveyteeni. Työni on fyysistä, joten säännöllinen liikunta on auttanut myös minua paljon työssä jaksamisessa.

Kiitos vocatumin henkilökunnalle ja erityisesti Venlalle. Pysytään terveenä ja toivotaan että salimme pysyy avoinna!”

Teksti: Venla Kurkela / Kuvat: Venla Kurkela

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

    Tietosuojaseloste

    Lue myös