fbpx

Lahjoitimme Let’s Move voittopalkkinnon Pelastakaa Lapset ry:n Sporttikummi-toimintaan

Vocatum Kynsilehdon asiakkaat voittivat Suomen mestaruuden kansainvälisessä Let’s Move For a Better World -haasteessa, jossa kuntoiltiin lasten- ja nuorten liikalihavuutta vastaan. Asiakkaamme haluavat näyttää omalla aktiivisuudella esimerkkiä lapsille.

Haasteeseen osallistuneet saivat ehdottaa kohdetta minne haluaisivat lahjoittaa voittopalkinnon. Äänestyksessä annettiin paljon ääniä monille erittäin tärkeille kohteille. Eniten ääniä annettiin Pelastakaa Lapset ry:lle, joten palkinto luovutettiin heille viime viikolla. Pelastakaa Lapset ry suuntasi omassa verkostossaan Vocatumin lahjoittaman lähes 8000 euron edestä Active Sitting palloja omaan Sporttikummi-toimintaansa.

– Kysyimme asiakkailtamme, minne he lahjoittaisivat palkinnon. Asiakkaamme halusivat lahjoittaa voiton Pelastakaa Lapset ry:n hyväksi. Tämä oli asiakkaidemme päätös äänestystuloksen jälkeen, kertoo Vocatumin markkinointijohtaja Jyrki Kolmonen.

Liikalihavuus on alati kasvava ongelma. Erityisesti lasten ja nuorten liikkumattomuus herättää huolta. Vaikka televisio ja netti on pullollaan kuntoiluun ja hyvinvointiin liittyvää tarjontaa, se ei kiinnosta kaikkia.

– Näyttää siltä, että ääripäät voimistuvat. Ei-liikkuvien lasten osuus on valitettavan suuri. Jopa yhdeksän kymmenestä liikalihavasta teini-ikäisestä on aikuisenakin ylipainoinen. Tilannetta ei helpota se, että tarve liikkua nykypäivän yhteiskunnassa on häviävän pieni: monet istuvat valtaosan päivästä kulkuneuvoissa, työpaikalla, koulussa tai kotona – jopa 80 % valveillaoloajastaan.

– Esimerkin voimalla haluamme näyttää, että liikunta parantaa elämänlaatua, tähdentää Kolmonen.

Sporttikummiksi voi ryhtyä liikunnallisen asenteen omaava aikuinen, joka tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Sporttikummi vie lapsen harrastamaan liikuntaa 1-4 kertaa kuukaudessa. Sporttikummi on tarkoitettu lapsille, joiden vanhempien mahdollisuudet tukea lapsensa liikuntaa ovat rajalliset.

@Vocatum uutiset

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

    Tietosuojaseloste

    Lue myös