fbpx

Arto Ylitapio aloitti omasta hyvinvoinnista huolehtimisen viime hetkellä

Arto on nyt 37 vuotta, mutta hänelle ehdotettiin kuusi vuotta sitten työkyvyttömyyseläkettä. Se ei aktiiviselle ihmiselle käynyt vaan hän halusi jotain muuta. Tuon ehdotuksen jälkeen hänessä syttyi kipinä etsiä syy, miksi hänen työkyky oli romahtanut.

-Olen harrastanut kuntosalilla käyntiä nyt 6 vuotta. Aiemmin en huolehtinut itsestäni kovin aktiivisesti, mutta 31-vuotiaana toimintakykyni oli heikentynyt niin paljon, että asialle täytyi tehdä jotain, Arto kertoo.

Kun lähdetään kohottamaan kuntoa, usein aloitetaan lenkkeilystä, koska sen aloitukseen ei tarvita kuin lenkkarit ja tuulihousut. Juoksu on kuitenkin kropalle yllättävän rankka harrastus.

-Kokeilin ensin aloittaa juoksun, mutta lihaksisto ei ollut valmis siihen, vaan juoksu aiheutti erilaisia kiputiloja ja väsymystä. Ymmärsin, että ensin täytyy huolehtia lihaksisto kuntoon, jotta pystyisin liikkumaan aktiivisesti. Siitä alkoi kuntosaliharjoittelu, hän muistelee liikunnan aloittamista.

Vaikka tietyllä tavalla tiedostamme, että jos emme harrasta vuosikausiin liikuntaa, kunto yleensä laskee rankasti. Silti saatamme helposti muistella kuntotasoa, jolloin vielä huomasimme jatkuvan kehittymisen. Siksipä on erittäin tärkeää muistaa, että tulokset tulevat pitkäjänteisen tekemisen kautta. On hyvä olla kärsivällinen ja uskoa, että tuloksia tulee aikaan. Huolellinen perustan luominen takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen tulevaisuuteen.

-Alussa vähän turhautti, koska tuloksia ei tullut, mutta tein jo alkuvaiheessa päätöksen, että minulla on loppuelämä aikaa huolehtia itsestäni, Arto painottaa asiaa mikä on yksi tärkeimmistä asioista muistaa.

Aloittaessa minkä tahansa liikuntaharrastuksen tai uuden lajin, tekniikan opettelua ei voi koskaan liikaa painottaa. Oikeanlaisella tekniikalla saadaan pitkässä juoksussa aina parhaat mahdolliset tulokset. Pienellä vaivalla voidaan välttää tulevaisuudessa paljon turhia vaikeuksia.

-Alkuvaiheessa kuntosaliharjoittelussa oli tärkeää oikeanlaisen tekniikan opettelu, ettei rikkoisi itseään. Toinen tärkeä asia oli myöntää itselle, että tuloksia tulee kun jaksaa harjoitella pitkäjänteisesti. Vuosien aikana lihakset ovat vahvistuneet ja sen myötä kehonhallinta ja ketteryys parantunut. Aerobisen liikunnan lisääminen kuntosaliharjoittelun rinnalle sai aikaan muutoksen mm. leposykkeessä: “luonnostaan” korkea leposyke tippui 62 -> 45 lyöntiin, Arto kertoo kärsivällisyydestä johtuvia hyötyjä pitkällä aikavälillä.

Leposykkeessä tapahtunut muutos on todella merkittävä, jota harvoin edes ajatellaan. Matala leposyke kuitenkin auttaa pitkällä aikavälillä siihen, että pystymme palautumaan arjen kuormituksesta paljon paremmin.

Arto teki myös isoja muutoksia ruokavalioon, joilla maksimoitiin tulosten saaminen kokonaisuudessa.

-Ruokavaliomuutoksella (täysin vegaaninen ruokavalio) sain aikaiseksi sen, että ylimääräinen rasva paloi kehosta, aineenvaihdunta alkoi toimimaan ja mm. verenpaine ja kolesteroliarvot muuttuivat hyväksi. Näillä muutoksilla olen päässyt tavoitteeseeni, eli parempaan toimintakykyyn, Arto päättää ja on osoittanut käytännössä sen, että voimme vaikuttaa merkittävästi omaan hyvinvointiimme.

Muutos mikä Artossa on tapahtunut tuon kuuden vuoden aikana on häkellyttävä. Muistan kun hän oli tuolloinkin erittäin energinen, mutta hänestä näkyi voimakas uupumus. Hän on näyttänyt, että suurella sinnikkyydellä ja päättäväisyydellä voi todella vaikuttaa ratkaisevasti omaan hyvinvointiin. Voit lukea lisää Arton tarinasta täältä!

@Vocatum uutiset
Jyrki Kolmonen

Vocatumin poikkeuksellisen kattavaan jäsenyyteen kuuluu

 • Kunnon alkukartoitus ja personal trainerin haastattelu
 • Personal trainerin laatima juuri Sinulle suunniteltu harjoitteluohjelma
 • Kuntosaliohjelman opastustapaaminen personal trainerin johdolla
 • Kuntotestaukset 6 kuukauden välein
 • Tsekkaus tapaaminen personal trainerin kanssa 3 kuukauden välein
 • Opastavat kuntosalilaitteet
 • Moderni treeniympäristö- ja välineet
 • Vapaa kuntosalin käyttö joka päivä klo 5-23
 • Personal trainereiden vastaanotot ma-to klo 8-21 ja pe klo 8-18
 • Henkilökohtainen Mywellness -avain ja -palvelu
 • Siisti ja kodikas harjoitteluympäristö
 • Ei pitkää sitoutumista, kuukauden irtisanomisajalla

Tämä kaikki vain 49 € kuukaudessa, alussa kertaluonteisesti liittymismaksu 40 € sekä Mywellness -avain 20 €.

LIITY JÄSENEKSI!

 

Tarina on osa juttusarjaa, jossa tuomme julki positiivisia kokemuksia sekä myönteisiä terveysvaikutuksia kuntosaliharjoittelusta. Koemme, että meillä Vocatumilla on erittäin merkittävä yhteiskunnallinen rooli olla mahdollistamassa monille terveempi elämä pidemmän ja paremman työkunnon säilyttämisessä.

 

Tilaa ilmaiseksi 7 vinkkiä, miten saat liikunnan osaksi arkea

Vocatumin yrittäjän Jyrkin Vinkkien avulla opit, miten teet päivittäisestä liikunnasta tavan.

  Tietosuojaseloste

  Lue myös